Željko Voroček

Hrast centar

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Zovem se Željko Voraček. Godinama radim astrološke konsultacije kojima usmeravam ljude da iskoriste maksimum svojih potencijala i savetujem ih kako da pomoću meditacije uspostave kontrolu nad svojim umom, da ga razumeju i da mu ne dozvole da on bude gospodar, već sluga.

Uvek sam se pronalazio u izreci: Ko izgubi sebe, naći će sebe.

Možda će nekome delovati zbunjujuće, ali upravo to desilo se i meni. Kada sam izgubio sebe? I kako sam onda uopšte uspeo da se nađem? Recimo da je ono što zovemo životom veoma slojevito i da je potrebna prava mudrost da bi se došlo do istine, to jest, da bismo upoznali sebe.

Danas se, nakon traganja za sobom, nalazim na onoj drugoj strani koja se može videti jedino ako se gleda unutrašnjim okom. Put do te strane nije bio jednostavan. Na njemu sam često dolazio u sukob sa tuđim željama, težnjama da budem jasno i striktno definisan, a u svemu tome se nisam osetio svojim.

Sada, kad pogledam šta se dešavalo pre više od dvadeset godina, jasno mogu da prepoznam kotače iz nekog drugog vremena i prostora u telu i duši tadašnjeg dečaka. Ne mogu tačno da se setim koje godine sam krenuo na svoj put, da li sa devet ili deset godina, znam samo da je tada počela jedna velika avantura. U ruke mi je došao časopis o paranormalnim pojavama i to je bio prozor u drugi svet koji me je doslovno uzeo u sebe.
Unutar sebe prepoznao sam stare i zaboravljene kulture, šamanizam, astrologiju, đotiš, meditaciju, koncept reinkarnacije… Sve to, kao i lično shvatanje života, bitno se razlikovalo od kulturnih običaja sredine u kojoj sam sazrevao.

Sa trinaest godina povukao sam radikalan potez: ogradio sam se od zvaničnih religija i krenuo nekim svojim putem. Da li sam zbog toga imao problema? Jesam, i to velikih! Znate, kad pratite svoj duh i kad odgovarate samo vlastitim anđelima i demonima, pre ili kasnije dođete u sukob sa svima koji pokušavaju da vam kažu šta je za vas dobro, a šta je loše. Nekako preko noći postao sam nešto nalik odmetniku, što mi, da budem iskren, nije ni najmanje smetalo. Štaviše, sviđalo mi se! Imao sam osećaj da, za razliku od mnogih koje sam upoznao, imam hrabrosti da budem ono što jesam.

Godine 2011. u mom životu se dešava veliki preokret. Upisujem školu astrologije, počinjem da treniram kineske borilačke veštine i prelazim na vegeterijansku ishranu. U to vreme okrećem se i meditaciji. Tek kada je um smiren, osoba može zaista razumeti sebe. Tek tada je moguće istraživati dublje slojeve uma, pri čemu se otvaraju vrata jedne druge dimenzije.
Odlazim na radionice koje se bave meditacijom, ali nijedna od njih ne uspeva da me ispuni u potpunosti. Kasnije dolazim u kontakt sa jogičkim tehnikama koje je razvio Svami Satjananda Sarasvati, a koje mi, konačno, omogućuju da ostvarim dublji kontakt sa svojim unutrašnjim bićem.

Istražujući, učeći i upoznajući astrologiju, shvatam da nijedna promena nije slučajna i da je u mom životu trenutno aktivan sade sati, period od sedam i po godina, ali ne bilo kakvih sedam i po godina. Naime, sade sati je period rezervisan za intenzivno učenje i upoznavanje sebe i kroz ovaj period prolazi svaka osoba.

Od prvog dodira sa astrologijom shvatam da je astrologija rad sa našim unutrašnjim bićem, sa detetom koje svako od nas nosi u sebi, i da zapravo nema veze sa proricanjem sudbine. Astrologija je kompleksna, pa svoja znanja i veštine neprestano unapređujem, kako čitanjem literature, tako i praktičnim radom sa ljudima, odnosno, analizirajući njihove natalne karte.

Život je konstantna pustolovina u kojoj svi treba aktivno da istražujemo sebe i svoj unutrašnji svet, a u tom istraživanju vam mogu pomoći svojim poznavanjem astrologije i meditacije.

Veštine i znanja

Završio sam školu astrologije pre gotovo 10 godina, pri čemu sam stekao zvanje astrologa. Godinama držim astrološke konsultacije koje obuhvataju izradu:

 • natalne karte;
 • sinastrije odnosno uporednog horoskopa (odnos između dve osobe)
 • godišnjeg (solarnog) horoskopa;
 • karmičkog horoskopa (obuhvata potencijale koje svako od nas nosi u sebi, kao i izazove sa kojima će se suočiti u životu);
 • elekcionog horoskopa (izbor najpovoljnijeg perioda za započinjanje određene aktivnosti kao što su venčanje, preseljenje i slično).

Već osam godina treniram Wu shu, kineske borilačke veštine. Imam peti stepen u stilu Nan Ćuen (južnokineski borilački stil) pri čemu nosim zvanje stariji učenik.

Istraživanjem istočnjačke filozofije, treniranjem borilačkih veština i praktičnim radom stekao sam dublji uvid u to od čega se sastoji um, te posedujem sledeće veštine: ž

 • disciplina misli;
 • autosugestija;
 • ovladavanje telom i umom;
 • postizanje usredsređenog uma;
 • vežbanje moune (tišine);
 • slušanje unutrašnjih zvukova;
 • vežbe disanja.

Ove veštine koristim prilikom analize nečije natalne karte, kako bih osobu mogao usmeriti u najboljem mogućem smeru i tom prilikom savetujem određene meditativne tehnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>