Brigita Rajšter

Brigita Rajšter

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Po zanimanju sam etnološkinja i profesorka istorije, zaposlena u Koruškom zavičajnom muzeju u Gradecu (Slovenija). Radeći kao kustoskinja, između ostalog se brinem za više od 500 afričkih predmeta iz Tretjakove afričke zbirke, a u muzeju imamo i stalnu izložbu afričkih predmeta.

Pripremam izložbu nomolija, kamenih skulptura (22 kipa). Iz Muzeja afričke umetnosti u Beogradu poslata mi je (verovatno jedina) literatura na području bivše Jugoslavije: Kamene skulpture Gvineje (1998). Statue nomoli slovenačkoj javnosti gotovo su nepoznate. Internetom kruže razna objašnjenja o poreklu kipova.

Metodama kojima nauka trenutno raspolaže u stanju smo samo površno utvrditi sadržaj i svrhu skulptura. Kao studentkinja Škole mudrosti, želim da uvedem nov način proučavanje ovog fenomena. Želim da nadgradim istraživačko polazište da kipovi predstavljaju najstarije prikaze energija, uz pomoć Ifa mudrosti, koja pruža uvid u vreme njihovog stvaranja. Očekujem složeniji uvid u situaciju, kao i interpretacije grotesknih slika kamenih statua. Izrazi tih kipova iz prošlosti izgledaju kao da su izrazi nevolja današnjih ljudi. U nastavku rada ujedno će biti potrebno razviti načine zajedničkog istraživanja.

Od 2007. godine studiram kod Zvonimira Cekalovića Ballona, koji je terapeut Barbare Brennan School of Healing. Stekla sam upotrebljivo znanje i neprestano ga nadograđujem. U svakodnevnom životu primenjujem to znanje da bih radila na sebi i pomogla svojim najbližim rođacima i prijateljima. Nemam terapijsku praksu, radim dobrovoljno i besplatno.

U situaciji kada je međusobni kontakt nemoguć, želim grupi učenika Ifa mudrosti otkriti deo sebe i ponuditi duhovno izlečenje na daljinu. Kako je pristup javnim zdravstvenim uslugama ograničen, mogu pružiti energetsku podršku za ublažavanje bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>