Dr Dobrinka Arbanovski

Hrast centar

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Sve je počelo 1995. godine, kada nakon kliničkog rada kao specijalistkinja interne medicine, dr Dobrinka Arbanovski pravi zaokret na svom profesionalnom putu i prva na ovim prostorima osniva ordinaciju za kvantnu medicinu Holitimed.

Pobornica je holističkog principa sagledavanja čoveka prema kome je čovek deo Univerzuma, ali je i ceo Univerzum u njemu. Okrenuta je kvantnoj medicini koja još uvek krije mnoge tajne, a možda je najveća među njima ona o neslućenim mogućnostima ljudskog bića.

Obrazovanje i iskustvo iz domena klasične medicine za nju predstavljaju odličan temelj za ispunjenje i nadogradnju novog polja rada. Strana joj je isključivost zagovornika, kako klasične, tako i holističke medicine, u odnosu jednih prema drugima. Smatra da obe strane tragaju za suštinom zdravlja, da je njihova uloga da ne ometaju biološku inteligenciju ljudskog organizma i da je podrže na sve moguće načine.

Njen moto i osnovni princip rada je integrisanje i primena celokupnog dostupnog znanje u svrhu zdravlja i dobrobiti čoveka.

Postoje događaji u životu, naizgled potpuno beznačajni, koji nas lansiraju u sasvim neočekivanom smeru, a njihov značaj shvatimo tek mnogo kasnije. To se desilo i meni. Jedan događaj, koji zbog svoje običnosti nije nikako sam po sebi interesantan, promenio je moj i lični i profesionalni put. Bio je to bljesak koji me je usmerio u ničiju zemlju, izbacio iz zone komocije u koju se nikad kasnije nisam vratila. A sada znam da je, posle rođenja moje dece i njihove dece, ovaj događaj bio najznačajniji u mom životu. Imala sam tu ludu sreću da ga prepoznam i bez razmišljanja sledim njegovu poruku. I beskrajno sam zahvalna na tome.

Dobrinka Arbanovski o prelomnom trenutku u svom životu i profesiji

Kada se suočena sa bolešću našla na životnoj raskrsnici, nametnula su joj se pitanja zašto se to desilo, kao i pitanja o ličnoj moći ili nemoći. Nakratko je imala osećaj da se našla bespomoćna pred nepremostivim zidom. Međutim, dotadašnja saznanja, neiscrpna inspiracija prirode i intuicija su joj poručivali da postoji neštoviše i jače od nametnutih obrazaca. Kako kaže, u pronalaženju rešenja su joj pomogli otvoreni um i čvrsta vera, isti oni činioci koji su je odveli dalje u proučavanje i primenu holističke medicine.
Smatra da u ovom trenutku niti zvanična, niti holistička medicina nisu doprli do suštine zdravlja te da nijedna od postoječih definicija zdravlja ne zadovoljava u potpunosti. Dugotrajni obrazovni proces razotkrio joj je savršenstvo funkcionisanje ljudskog tela u svoj svojoj raskoši. A pitanje zbog čega onda ljudi obolevaju, konstantno je okupira. Koji je taj odlučujući momenat kada se pređe ta nevidljiva, tanka linijaizmeđu zdravlja i bolesti?
Odgovor za sada izmiče. A dok se on ne pojavi… Njen rad je usmeren ka otkrivaju, uklanjanju ili ublažavanju individualnih blokada ili opterećenja kod pacijenta (fizička, energetska, emocionalna, hemijska…). Koristi u tu svrhu sva sredstva koja su joj na raspolaganju, prirodna, neagresivna, proverena. A kad se organizam rastereti blokada, uvede u energetsku ravnotežu i kada mu se pokrenu prirodni samoregulatorni mehanizmi,
ubeđena je da fascinantna urođena biološka inteligencija tela preuzima i dovršava proces isceljenja.

Ubeđena sam da će doći trenutak spiritualne medicine, kada će se
neslućeni ljudski potencijali osloboditi i kada će se isceljenje odigravati trenutno. Ili možda ja samo maštam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>