Jasmina Jovanov Ayedun

Jasmina Jovanov, deo lekarskog tima ordinacije Holitimed i sveštenica Ifa, Iya Ayedun. Lekarka i sveštenica – zanimanja koja nekad nisu bila strogo razdvojena.

Marijana Čanak

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Jasmina Jovanov, deo lekarskog tima ordinacije Holitimed i sveštenica Ifa, Iya Ayedun. Lekarka i sveštenica – zanimanja koja nekad nisu bila strogo razdvojena. Nenamerno sam ih oba pronašla u sebi, kroz fascinaciju složenom jednostavnošću funkcionisanja ljudskog tela i nemogućnošću da ga posmatram odvojeno od celovitosti ljudskog bića – psihe, uma, nasleđa, kolektivnog, arhetipskog, nevidljivog jednako kao i vidljivog. Zašto Ifa? Jer je mudrost stara hiljadama godina i u izvornom obliku se i danas živi i tako čuva u Joruba narodu. Verujem da su ista znanja u sličnom obliku postojala i ovde, na našim prostorima, jer priroda i njeni zakoni su isti na celoj planeti, ali nisu sačuvana, već ih samo naziremo u tragovima tradicije i nasleđa. Zapadnom čoveku ovakav sistem može delovati primitivno, ali ti primitivni narodi ne beže od činjenice da su deca Majke Zemlje i ne trpe posledice toga. Zato smatram ogromnom privilegijom da imam pristup ovim znanjima i još većom da ih prenosim dalje. U ordinaciji Holitimed mi se ostvario san da stara znanja spojim sa modernom tehnologijom, što je, verujem, put u celovitost budućnosti koja nas čeka. Svi naši programi, bilo terapijski ili namenjeni razvoju ličnih potencijala, zasnivaju se na poštovanju osobenosti, prepoznavanju potreba i pružaju podršku svakom pojedincu na duhovnom, energetskom i fizičkom nivou, u ostvarivanju njegovih ciljeva. Spajanje znanja, ljudi i svetova u nama i oko nas, u cilju zdravlja, radosti i slobode, moj je zadatak i na ovoj stranici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>