Kad će više dete, vreme je?

Jednom realizovana odluka o roditeljstvu postaje permanentna i na njoj se grade sve buduće odluke. Ljudsko novorođenče je potpuno ovisno za preživljavanje o pomoći i brizi svojih roditelja. Od tog trenutka roditelji imaju ulogu od koje nema pauze niti odmaka.

Sanja Vrkić

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Četvrtak 25.02. u 19:30 časova BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE

Predavanje drži tim psihološkinja Sanja Vrkić i Nevena Runjić

Koliko puta ste čuli oko sebe „Kad će više dete, vreme je“, „Šta se čeka, kad će drugo“ ili „Zašto ste stali“? Što ste pritom osetili? Da li ste se usudili pokazati to što ste osetili? Koliko je odluka o roditeljstvu uslovljena biološkim satom, a koliko je pokušaj zadržavanja dugogodišnje veze ili popuštanje pred pritiscima okoline? Da li je odluka nastala inercijom, jer se podrazumeva kao „sledeći korak“?

Postati roditelj u našem društvu je i dalje norma, pri čemu je „optimalno“ imati 2 ili 3 djece. Jednom realizovana odluka o roditeljstvu postaje permanentna i na njoj se grade sve buduće odluke. Ljudsko novorođenče je potpuno ovisno za preživljavanje o pomoći i brizi svojih roditelja. Od tog trenutka roditelji imaju ulogu od koje nema pauze niti odmaka.

Ovakve zahteve treba imati osvešćene kada se planira roditeljstvo, ali i shvatati da nikad ne znaš sve i da nikad nisi do kraja spreman. Samo rođenje deteta otvara ljubav za koju nismo niti slutili da postoji, kao i neiscrpne resurse unutar nas. Kako se onda uopšte pripremiti za roditeljstvo? Šta otvara dobar put? Saznajte više o ovoj temi na našem predavanju.

Za predavanje se možete prijaviti popunjavanjem formulara ispod.
Dobro došli!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>