Podsvest, paralelni svet koji funkcioniše drugačije

Nerijetko jabuka ne želi pasti dalje od stabla, a život ju gura da se otkotrlja dalje.

Hrast centar

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Sreda 11.11. u 19:30h BESPLATNO ONLINE PREDAVANJE

Nerijetko događanja u našem životu na pojavnoj i podsvjesnoj razini nisu kompatibilna; nije nužna njihova usklađenost u svim segmentima pa se zna dogoditi da naš unutarnji poriv ne prati izbore i odluke koje donesemo na svjesnoj razini, vezano za naš put u fizičkoj pojavnosti.

Naše unutarnje biće nas navodi na iskustva po svojim prioritetima koja su vođena našom misijom, i onom svrhom koja naš život vodi u istinsku realizaciju i ispunjenje.

Puno elemenata sjedinjenih kao puzzle oblikuju cjelinu koja određuje našu unutrašnju priču – mjesto i kultura u kojoj smo rođeni, kolektivna pozitivna i traumatska iskustva, širi društveni kontekst, obiteljska konstelacija i naš položaj u njoj, naslijeđene crte i temperament, rana iskustva u djetinjstvu i percepcija okoline od našeg unutrašnjeg djeteta.

Unutrašnje dijete je jedna od sila koja određuje što će nam biti zanimljivo, u čemu ćemo vidjeti smisao te se često može kositi sa onim što smatramo racionalno najboljim izborom za nas. Ono zadržava onu iskonsku čistoću s početka života, koja nepromijenjeno ostaje kriterij za mjerenje doživljaja ili boja svih budućih iskustava.

Neki navode da postoji pojam karme, koja je unaprijed određena i kroz koju mijenjamo energiju prijašnjih naslijeđenih iskustava; prema tome unutrašnja priča je često usklađena sa karmom.

Može se dogoditi da karma od nas zahtijeva veliku promjenu u odnosu na prvi dio života, što ne podržava našu neostvarivu težnju za životom sličnim našim roditeljima ili precima. U sudaru tih komponenti se javlja otpor koji rezultira emocionalnom patnjom zbog našeg insistiranja na odanosti primarnoj obitelji i naslijeđenim modelima. Nerijetko jabuka ne želi pasti dalje od stabla, a život ju gura da se otkotrlja dalje.

Predavanje će održati tim psihologa Sanja Vrkić i Nevena Rujnić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>