Violeta Matejić

Violeta Matejić, diplomirana ekonomistkinja, isceliteljka i regresoterapeutkinja. Electropunktuna dijagnostika i i informoterapija, Medicinski institut Ukrajinske Asocijacije narodne medicine...

Hrast centar

Ne propustite ovaj događaj, prijavite se i očekujte nas:

Violeta Matejić, diplomirana ekonomistkinja, isceliteljka i regresoterapeutkinja.

  • Electropunktuna dijagnostika i i informoterapija, Medicinski institut Ukrajinske Asocijacije narodne medicine, Beograd 2007;
  • Spiritualne tehnologije, Ž.M. Slavinski 2007 (Aspektika, Duboki PEAT, Transcedent, Matrix);
  • Pranic Healing, 2017 (Seminari: Basic, Advance, Psichoterapy, Self defence);
  • Regresoterapija, 2018, Patrik Balint;
  • Škola mudrosti – rad šamanskim tehnikama, Mateja Tomšič Akengen.

Intuitivni duh je sveti dar, a racionalni duh je verni sluga. Mi smo stvorili društvo koje slavi slugu, a zaboravlja sveti dar.

Albert Ajnštajn

Po svim merilima sam bila uspešna. Završila sam ekonomski fakultet u roku, počela da volontiram u banci, ali se u meni stalno javljao osećaj usamljenosti, tuge, neke nepoznate čežnje i praznine. Realno, u mom životu ništa nije nedostajalo. Tragajući za uzrokom tog osećaja uputila sam se u dugo putovanje ka sebi. Činilo se na početku teško i neshvatljivo. Vremenom je postalo jansno, isceljujuće, čudesno, puno novih spoznaja i otkrića.

Desetine seminara, stotine knjiga, edukacija, kasnije i veliki broj klijenata, kao da su stvorili neki novi svet u meni. Avanturu, koja nije uvek bila jednostavna i laka, ali svakako divna i neponovljiva. Za to vreme sam uložila puno truda, snage, vere, ljubavi sa takvom lakoćom i srećom. Shvatila sam da sam ranije šetala u tuđim cipelam i, koliko god one bile lepe i dobre, mene su žuljale. Sve sam u životu radila kako treba i valja, a ne kako mi je moja duša nalagala. Stidela sam se svoje jasnovidosti, bojeći se da ću biti proglašena čudakom, kao i svoje želje za pisanjem, jer to ne donosi novac. Uklapanje u stereotipe i tuđe želje i ambicije.

Radila sam kao knjigovotkinja, administratorka, humanitarka, PR, uvek sam bila vredna i uspešna. Brzo bih se zasitila tog posla i krenula dalje. Upitala sam se: – Šta ili ko me sprečava da se u životu ispoljim na pravi način? Ko mi zabranjuje da živim kako bih ja želela?

U traženju odgovora na ta pitanja, srela sam mnoge izuzetne ljude koji su takođe tragali i nalazili odgovore. Mnogo sam naučila od njih, a nadam se i oni od mene.

Nauči i ti da prihvatiš sebe u svoj svojoj veličanstvenosti. Odbaci velove tuđih uticaja, modela i misli. Nauči da budeš samo svoj. Celovit i ostvaren.

Koliko puta smo se pitali kako nas je život doveo na put kojim smo mislili da nikada nećemo krenuti? Odluke koje smo doneli kao mladi polako popuštaju pod pritiskom životnih iskustava ili nas guraju u suprotan smer od onoga što bi smo želeli. Odričemo se jednog po jednog dela sebe i ponekad imamo osećaj kao da smo marionete u nečijem pozorištu.

Šta je to što nas udaljava od nas samih i često vodi u nezadovoljstvo, neostvarenost, pa čak i depresiju?

Sve navedeno samo je posledica poretka koji nevidljivo upravlja nama. S jedne strane su to preci, sa svojim neostvarenim ciklusima, strahovima, dramama, obrascima ponašanja koji ostaju u nama. Još u majčinom stomaku usvajamo postulate, način ponašanja i emocionalnu reakciju na izazove (osećanja brige, straha, usamljenosti, nervozu) i u detinjstvu takođe. Svakako je tu i uticaj društva i naših kasnijih iskustava. Veoma jak je i uticaj naših prethodnih života. Jedno po jedo stvara veoma raznovrsne obrasce ponašanja i reagovanja na date situacije.

Svi ovi uticaji deluju na sva četiri nivoa našeg postojanja: mental, emocije, duhovnost i telo. Telo je svakako najsigurniji pokazatelj koliko smo u skladu sa svojom suštinom. Bolest nam dolazi kao upozorenje, a ne uvek kao neprijatelj. Skreće nam pažnju da u našem ponašanju nešto nije usklađeno.

Holistički princip lečenja polazi od uzroka. Bolest nije nastala danas, već negde u prošlosti: idemo do uzroka i otklanjamo ga. Tako dajemo priliku organizmu da se isceli, a ne zaleči. U zavisnosti od problema i strukture ličnosti, uključuje se jedan ili više načina asistiranja klijentu.

Asistencija za koju mi se klijenti najčešće obraćaju su: lični problemi, porodični problemi, problemi u ljubavi, zdravstveni problemi, problemi sa posledicama traume, poslovni problemi, problemi u sportu i sl.

Radom se postiže: razvoj ličnih potencijala, smanjenje stresa, uklanjanje nepoželjnih modela ponašanja, završetak ciklusa neuspeha, otklanjanje strahova, trauma, bolova, izliva besa, život u sadašnjem trenutku, ispoljavanje na sva četiri nivoa egzistencije.

U mojoj dugogodišnjoj praksi koristim različite metode lečenja;

  • VM Line Therapy;
  • regresiju;
  • spiritualne tehnike Ž.M. Slavinskog;
  • Pranic Healing;
  • informoterapiju i elektropunkturu.

VM Line Therapy je moja metoda, koju sam razvila tokom rada. To je tehnika kojom odlazimo u trenutak kada je neki problem nastao i razrešavamo ga tamo. Svaki današnji problem ima uzrok u prošlosti, bilo da je naš lično ili porodični. To je linija koja nas povezuje sa precima u nama, prošlošću, porodicom, sudbinom, napretkom, blagostanjem… Istinskim Ja. Dovodi do toga da uskladimo prošlost u nama. Neka naša sećanja i sećanja drugih, pomoću strahova i nemira, više ne vladaju u nama.

Regresoterapija se pokazala izuzetno delotvornom za lečenje fizičkog i emotivnog bola. U popravljanju odnosa, razrešavanju paradoksa, modela ponašanja koji nisu u skladu sa nama, arhetipskih strahova… Pri regresoterapiji ne možemo tvrditi da stvarno putujemo kroz vreme. Dolazi do oslobađanja sadržaja našeg nesvesnog i podsvesnog i njihovog osvešćivanja. Samim tim, to više ne upravlja nama ni našim telom. Prilikom regresoterapije dolazi do oslobađanja potisnutih i zarobljenioh emocija i velikih energetskih naboja. Ako se odlučite za ovaj vid lečenja tj. upoznavanja sebe, treba da se opustite i u nehipnotičkom stanju ispitate sadržaje svog i porodičnog nesvesnog.

Spiritualne tehnologije čini niz metoda koje rade sa aksioznošću, sa polaritetima, našim besovima, strahovima, odnosima koji nas izbacuju iz ravnoteže. Neki od njih utiču na nas svakodnevno, a neki se manifestuju u određenim situacijama. Polazi se od dualnosti našeg univerzuma. Ništa ne može postojati bez svoje suprotnosti. Kada se uradi integracija dva polariteta oni nas više ne bacaju iz jedne tačke u drugu, već samostalno možemo odlučiti kako da reagujemo. Karakteristika ovih metoda je izuzetna učinkovitost, ulazak u stanje jednosti (duboki peat) i velikog oslobađanja energetskih naboja koji su zarobljeni u tim dualnostima.

Tehnike Ž.M. Slavinskog koje najčešće kloristim su DP4, Aspektika, Duboki Peat, Bazni Peat, Alhemijska transformacija živorta, Ivana kraj reči i dr.

Neki od najčešćih polariteta su duhovost- novac, ljubav-sloboda… Jedan od klijenata nije mogao nikako da ostvari dugu vezu. Kad je u vezi, oseća se zarobljenim; kad je slobodan, nedostaje mu ljubav. Jasan je obrazac i razrešenjem tog polariteta on je naučio da postavlja jasne granice, da u vezi sačuvca svoju slobodu.

Pranic Healing je tehnika lečenja obojenom pranom (životnom energijom). Svaki poremećaj u organizmu indikovan je u stanju našeg energetskog polja (aure) i naših čakri. Ovom izuzetno suptilnom i delotvornom energetskom terapijopm organizam se dovodi u stanje ravnoteže.

Ono što još omogućava ova tehnika je i pranična psihoterapija, koja tretira naša emocionalna i psihička stanja na svim nivoima, iz našeg polja čisti negativne emocije, verovanja, strahove, entitete i sl. Ovde je potrebno više terapija, ali i saradnja klijenta. Njegova želja da se isceli i promeni svoje tvrdokorne stavove ukoliko ih ima.

Informoterapija je deo kvantne medicine i metoda preciznog određivanja stanja našeg organizma, kao i pokazatelj jasnih tendecija ka čemu naš organizam ide (moguće bolesti, ako se ne koriguje ishrana i terapija). Ovom metodom se veoma precizno može utvrditi delovanje biljnih preparata, čajeva, suplemenata i njihove optimalne količine za svakog klijenta. Naime, teži se da se u suplementacija daje u minimalnim količinama, ali i da povoljno utiče na ceo organizam, naročito na imuni, kardiovaskularni i nervni sistem. Ovo je samo pomoćna metoda u lečenju, nikako ne može da zameni medicinske tretmane. Ne prekida se sa uzimanjem lekova i redovnim odlaskom kod lekara. Popravljanjem celokupnog stanja može doći do smanjenja terapije ili njenog potpunog ukidanja. Ali, to može da se radi isključivo pod kontrolom vašeg lekara.

2 comments on “Violeta Matejić

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>